Motorbagage vervolg

In het vorige blog heb ik geschreven over twee manieren om bagage mee te nemen, namelijk de rugzak en de koffer. Twee heel verschillende manieren met ieder hun eigen voor en nadelen. Denk aan hoeveelheid bagage, uiterlijk en bescherming. Er zijn echter nog meer manieren om bagage mee te nemen op de motor. In dit blog ga ik hier nog verder op in.

Motorreis-bergen-groepsreis

De tanktas

Een tanktas is ideaal voor mensen die het vervelend vinden om bijvoorbeeld een rugtas te dragen. De tas kan je bevestigen op de motortank. In sommige gevallen gebeurt dit met een magneet en andere gevallen met klittenband. Dit is afhankelijk van het materiaal van de motor en de omvang. Belangrijk is dat je geen hinder ondervindt van de tas. Je moet volledig vrij kunnen sturen en niet anders op je motor gaan zitten door de tanktas. Het voordeel is ook dat je motorkleding goed zichtbaar blijft in tegenstelling tot bij het dragen van een rugtas.

De zadeltas

Ook hierbij zegt de naam het al. Een zadeltas wordt bevestigd op het zadel. Vaak hebben motoren een extra zit plek, hier kan dan een zadeltas worden geplaats. Het is ook mogelijk om deze aan de zijkant van het motorzadel te plaatsen zodat er nog een extra passagier mee kan. De zadeltassen zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten en de meeste zadeltassen zijn waterdicht. De kleur is over het algemeen zwart, dit past bij nagenoeg iedere motorkleding of motorhelm.

Dus als je nog twijfelt over je keuze voor het meenemen van bagage leest dan deze blogs om meer te leren over de mogelijkheden

Post Tagged with ,
Comments are closed.