Mijn favoriete etherische olie

Etherische olie

Ik heb laatst het een en ander geleerd over etherische olie en heb er toen gelijk een aantal uitgeprobeerd. Ik heb nu de kennis dat etherische olie voor veel dingen in je lichaam en geest een goede werking kan hebben. Zo heeft mijn favoriete etherische olie bijvoorbeeld de werking dat je hartslag sneller gaat en er een gevoel van warmte gecreëerd wordt. Dat is precies wat ik nodig had, aangezien ik het altijd koud heb, en zeker in de winter!

Zelf massageolie maken

Ik gebruik de etherische olie als geur olie in mijn woon- en slaapkamer, maar verwerk hem daarnaast ook in mijn zelfgemaakte massageolie. Zoals je misschien weet bestaat etherische olie niet écht uit olie, dus voor het olieachtige effect moet je dat nog wel zelf toevoegen wanneer je het wilt gebruiken voor massageolie. De ingrediënten die ik daarvoor gebruik zijn 3 etherische oliën en een basisolie. De basisolie die ik gebruik is vaak amandelolie, deze is niet te vet. Daarnaast gebruik ik mijn favoriete etherische olie; namelijk cajaput olie en twee oliën met een milde, frisse geur. Bijvoorbeeld citroen olie en pepermunt olie.

Etherische olie

De juiste verhouding etherische olie

Etherische olie kan schadelijk zijn voor de huid wanneer deze in een te grote concentratie wordt aangebracht. Bekijk dus altijd goed voorafgaand aan het maken van een massageolie, hoe het precies moet. De drie etherische oliën moeten in een 3:2:1 verhouding aan de basisolie worden toegevoegd. Breng het dus niet zomaar aan op je huid, en neem zeker de tijd om een massageolie te maken, dan heb je er nog lang plezier van!

Post Tagged with ,
Comments are closed.